El Bloc de llengua

Una de les propostes del Projecte Eines és presentar els continguts propis del sistema lingüístic, els que se solen associar amb la gramàtica, d’una manera compacta en el Bloc de llengua. Encara que tot el que acabem d’exposar camina en la direcció de fomentar la màxima relació entre saber i saber fer, entenem que l’organització del saber és l’única forma de presentar-lo d’una manera ordenada a un alumnat que no necessàriament ha de tenir clara la relació entre tots els components de la gramà­tica.

L’ordenació del Bloc de llengua vol aconseguir els efectes següents:

a)         Facilitar l’exposició d’aquests continguts als alumnes per part del professorat, ja que apareixen de manera correlativa en el Bloc de llengua. Si el professorat ho creu convenient, pot dedicar una sèrie de sessions a desenvolupar una part de la gramàtica i després relacionar-la amb la unitat didàctica que estigui treballant.

b)         Potenciar la presa de decisions del professorat a l’hora de treballar el Bloc de llengua. Tot i que en la programació donarem una sèrie de propostes, cada professor pot elaborar el camí que consideri més adient.

c)         Facilitar l’estudi i la consulta per part de l’alumnat. L’alumne sap on ha d’anar si vol saber o recuperar un determinat concepte, ja que fins i tot el color de les pàgines ho indica. Potenciem, per tant, l’autonomia de l’alumnat.

d)         Evitar les repeticions de conceptes cada curs. S’han seleccionat els continguts de gramàtica que es consideren més adequats per a cada curs a partir d’una anàlisi exhaustiva del currículum actual. Ara bé, coneixedors que cada centre té les seves particularitats i que l’alumnat ha de saber repas­sar conceptes ja estudiats en altres cursos, tots els Blocs de llengua dels cursos anteriors estan disponibles en la Biblioteca digital.

e)         Reivindicar la importància d’aquests sabers com a via per al desenvolupament progressiu de la competència comunicativa i audiovisual.

Coordinadors del projecte

Joan Busquets

Joan Marc Ramos

Anuncis

Una resposta to “El Bloc de llengua”

Trackbacks/Pingbacks

  1. El Bloc de llengua « Projecte Eines - Novembre 29, 2012

    […] El Bloc de llengua […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: