Anticipem-nos-hi!

Aquesta primera secció té com a objectiu principal activar els coneixements previs del grup classe sobre el gènere discursiu que estructura la unitat didàctica. De totes maneres, perquè sigui productiva, aquesta activació ha d’anar més enllà d’una simple llista de preguntes a l’atzar: cal plantejar activitats que obliguin l’alumnat a qüestionar-se què sap i què no sap. Justament per això li hem donat una dimensió significativa, la qual es concreta en un espai propi i en un conjunt d’activitats que s’han ajustat a la naturalesa de cada gènere: hi ha activitats relacionades amb la pintura o el cinema, i n’hi ha d’altres amb suport oral o informàtic. Considerem que els alumnes haurien de dur a terme les activitats proposades en aquesta secció, per bé que, segons les particularitats de cada grup, sovint no calgui fer-les totes. Paral·lelament a la realització d’aquesta secció, creiem que hi ha dues accions que poden ajudar molt l’alumne a orientar-se en el moment de començar:

a)         Exposar a l’alumnat els dos o tres objectius centrals de la unitat (i fer-los-hi copiar en la llibreta, si escau).

b)         Fer-lo conscient de l’activitat de síntesi que haurà de fer al final de la unitat. Anticipar-se a aprendre és, per damunt de tot, ser conscient del que encara no se sap.

c)         Fer-li present el Bloc de llengua i la necessitat d’estudiar-lo i consultar-ne els conceptes més directament relacionats amb el gènere discursiu, perquè sense un coneixement sòlid del sistema de la llengua és impossible assolir una bona comprensió del gènere discursiu, i usar-lo amb competència, atès que la llengua és la base sobre la qual els gèneres s’han construït.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: